Tämä on kaikille niille, jotka noudattaa syystä tai toisesta gluteenitonta ruokavaliota ja miksei niillekin, jotka pyrkivät kaikin keinoin hakemaan jotain sisältöä elämäänsä.
1 dl perunamuusijauhetta
3 dl kuumaa vettä
1 muna
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ dl öljyä
Siinä kaikki mitä tarvitset.
Lisäksi otin vapauden lisätä ohjeeseen ripauksen suolaa.
Sekoita perunamuusijauhe ja kuuma vesi.
Voit joko syödä tässä vaiheessa perunamuusin ja unohtaa koko leipäprojektin.
Jos kuitenkin kipeästi haluat leipää, en suosittele tekemään tämän reseptin mukaisesti. Paitsi, jos syöt ne heti paikalla.
Itse nappasin yhden leivistä seuraavana päivänä aveciksi kolealle kasvissosekeitolle.
Mauttoman, kylmän
Tykkään nauttia keittoni kuumana, mutta - kiitos malttamattoman ja levottoman sieluni - nappasin sen mikrosta jo ennen kuin se ehti lämmetä tarpeeksi.
Viereen kuiva käntty, also known as gluteeniton leipä ja ruokahalu on paennut kuin pieru Saharaan. Bon appetit et au revoir!
Jos tämänkin houkuttelevan myyntipuheen jälkeen haluat vielä kokeilla extreme-ruokalajeja keittiössä, riko muna jäähtyneeseen perunamuusiseokseen. Lisää 1,5 desiä gluteenitonta jauhoseosta ja öljyä.
Lätki tasaisia, litteitä pyörylöitä leivinpaperille.
Jos olet koskaan tehnyt tuulihattuja, toteat tässä kohtaa että taikina muistuttaa kovin tuulihattutaikinaa.
Tuulihattuja ja Nutellaa uskollisesti palvovana sieluna olin hetken onnellinen, kun erehdyin naiivisti uskomaan, että mua odottaa pian jotkut kovan luokan herkut.
Paista näitä bad boyseja 175 asteessa sen muutaman minuutin, jotta saat niihin kauniin värin pintaan.
Siihen jääkin näiden leipien koko komeus, mikäli keittiöalan pro-ammattilaisena onnistut saamaan pintaan herkullisen, kullanruskean värin.
Rupean ymmärtämään omalla kohdallani mihin tämä gluteenittomuus perustuu. Jos en olisi saanut kokea niin syntisen hyvää herkkua kuin se suklaakakku, olisin väittänyt että kaikki TON-ruuat
(gluteeniTON ja maidoTON) tarkoittavat henkilökohtaisesti mulle syömättömyyttä, koska en yksinkertaisesti innostu vanhalle perunalle maistuvasta kengänpohjasta, joka yrittää epätoivoisesti esittää leipää.
Kuitenkin uunituoreena ja lämpiminä, juuri uunista otettuina gluteenittomat leipäset on jumalaisia, kun niiden päälle levittää vaan vähän margariinia. Ja kaveriksi kamomillateetä.
Jos et kuitenkaan ehdi/jaksa/halua nautiskella laittoman herkullisia lämpimiä ja tuoreita leipiä, tee kaveriksi yksi semi-tylsän oloinen keitto, jonka syöt puoliksi kylmänä. Siinä voi sitten miettiä kumpi on pahempaa ja vastaavasti jakaa sitä syntipukin asemaa molempien kesken.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti