Hellurei ja hellät raajat
Mun lempipäivä ja paras asia maailmassa on täällä taas. Lauantai, always a pleasure to see!
Jos mun pitäisi valita maailmassa kaksi parasta asiaa ne olisi mama ja lauantai. Molempien näkemistä odottaa aina yhtä innolla eikä kummastakaan voi saada ikinä tarpeekseen!
Oon tänään herännyt innosta pinkeenä kasin pintaan lauantaihin ja hoitanut aamutreenit salilla pois alta, Rose ja neljä raajaa kiittää.
Tiedättekö mikä on muuten paras fiilis maailmassa?
Se, kun herää perjantaina viiden aikaan aamulla siihen, kun toinen laulaa "lähdetään kauas pois, sinne mis on lämmin.." Sí, por favor!
Olin päästä varpaisiin täynnä hyvää fiilistä ja puolitoista tuntia myöhemmin löysin itseni Elixialta polkemasta ja pumppaamasta.
En tullut kuitenkaan ruikuttaa sitä kuinka paljon mä inhoon kylmiä aamuja. Se on varmasti mennyt jo perille itse kullekin. Koska jollain oudolla tavalla aasinsilta kaikesta ihanuudesta ja tehokkuudesta on aina inhokkini, kylmät aamut.
Tulin kirjoittaa teille syntisen hyvästä, paholaisen laatimasta reseptistä.
Ollaan illemmalla kokoontumassa ystävien kanssa viettää leffailtaa ja ajattelin leipaista vähän jotain gluteenitonta, kun nyt tälle linjalle on lähdetty.
So far so good edelleen, täytyy sanoa!
Mun sydän on pitkään ollut onnellinen, nyt myös masukin alkaa ymmärtää, että tässä maailmassa on ehkä jotain hyvääkin.
Seuraavassa teille mun uusi rakkaus, gluteeniton suklaakakku.
Löysin tämän reseptin jostain netin jännittävästä maailmasta, mutten nyt kuollaksenikaan muista mistä sieltä.
Olen kertonut teille ennenkin miten mulla ei ole kauheasti tapana mittailla raaka-aineita. Menen vähän sillä tuntumalla mikä tuntuu, näyttää ja maistuu hyvältä. Niin elämässä kuin keittiössä.
Mutta kaivan surkean muistini koukeroista teille, rakkaille lukijoille myös sen ihka oikean reseptin.
100 grammaa margariinia
300 grammaa tummaa suklaata
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
ripaus suolaa
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata margariini ja suklaa yhteen kattilassa. On muuten syntisen hyvää itsessään pelkkä margariinin ja suklaan fuusio. Ällörasvaista, mutta sitäkin herkumpaa. Kyllä te tiedätte...
Itse laitoin kolme levyä (reippaasti yli 300 grammaa) Pandan Hurmaavaa tummaa suklaata ja sekoitin siitä tasaista.
Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset erikseen.
Vatkaa keskenään keltuaiset, sokeri ja suola.
Otin vapauden käyttää tavallisen sokerin sijasta tomusokeria, koska en yksinkertaisesti ylettynyt kaapin ylimmälle hyllylle ja jalkani oli liian kipeät aamutreeneistä kiivetäkseen keittiön tasolle.
Taikinasta tuli ihan tahmeeta ja hetken meinasin jo lyödä hanskat tiskiin.
Kaivoin kuuluisan survivor-asenteeni esiin. Kävelin olohuoneeseen ja laitoin Destiny's Childin Survivor-biisin soimaan.
I'm a survivor, I'm going make it, I will survive KEEP ON SURVIVING kajahtaessa täysillä ilmaan, sekoita epämääräinen tahmeus suloiseen, suklaiseen seokseen. Tässä kohtaa seos näyttää supermakealta, marmoriselta taikinalta. En kuitenkaan napannut siitä teille kuvaa, koska sormeni oli ihan tahmeat ja suklaiset.
Pestyäsi ja kuivattuasi sähkövatkaimen vispilät (good luck with that!) on aika vatkata valkuaiset. Aikasi vatkattua käännä kulho pääsi päälle. Mikäli sieltä ei valu mitään niskaan, nostele valkuaisvaahto muun taikinan sekaan.
Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan.
Itse käytin tässä kohtaa (halkaisijaltaan 20 cm) leivinpaperilla vuorattua irtopohjavuokaa.
Nosta koko komeus uunin keskitasolle ja anna kypsyä reilun vartin ajan.
Tässä kohtaa älä käänny katsomaan ympärillesi sitä armotonta sotkua, jonka olet aikaansaanut. Keskity siihen herkulliseen luomukseen, joka auttaa unohtamaan kaiken pahuuden tässä maailmassa.
Otettuasi taivaanlahjan uunista, ripottele sen päälle tomusokeria.
Nautiskele jätskillä, kermavaahdolla tai marjoilla. Ihan miten tykkäät, ei se kuitenkaan väärin oo.
PS. Tarkemmin ajateltuna, tämä taitaa itseasiassa olla maidoton ja gluteeniton suklaakakku.
Muistaakseni Pandan Hurmaava tumma suklaa ei sisällä maitoproteiinia. Kiss me if I'm wrong!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti